Саджанці Шовковиці
Плоди тутовника вважаються лікувальними. Ягоди дуже корисні для ШКТ. Нестиглі – вони мають терпкий смак і здатні прибрати печію, а стиглі –є чудовим знезаражувальним при харчових інтоксикаціях. Перестигла шовковиця може бути використана в якості проносного. Крім того, стиглі плоди часто вживають як сечогінний засіб. Ягоди також використовують для відновлення в післяопераційний період і при важких фізичних навантаженнях.
Завдяки наявності вітамінів групи В, які добре впливають на нервову систему, шовковиця нормалізує сон і заспокоює в стресових ситуаціях. Магній і калій у складі ягід допомагає процесів кровотворення. Приймаючи кілька склянок шовковиці в день можна стабілізувати рівень гемоглобіну. А завдяки тому, що 100 г ягід містять всього від 43 до 52 ккал, їх можна їсти навіть під час дієт.
Шовковиця буде корисна людям, що страждають хронічною набряком із-за неправильної роботи нирок або серця.